Bronco Won’t Start - UPDATE - Intermittent Starting Issues & All Systems in Fault

zgoods

Badlands
Well-Known Member
First Name
Zgoods
Joined
Oct 23, 2020
Threads
8
Messages
166
Reaction score
567
Location
MI
Vehicle(s)
Bronco Sport Badlands
Bronco
Badlands
Clubs
 
My baby was sitting while I was gone over the weekend, went to start her up today and this happened. Dealer said try jumping it but with all the lights and accessories coming on I don’t think its a dead battery, tried anyways but the tow guy said I need to take it in. Less than 1200 miles.

**UPDATE - Now 10.25.21 After I did the battery disconnect she started right up, went back two hours later to leave and it didn't start, again throwing all the codes. Called the tow truck, when they showed up an hour later, it started right up. Dealer had it for three days, all they could do is re-seat all the electrical connections and told me it was ready on Friday. I couldn't get it until Sunday, started no problem and got no more than 200 feet down the road and bam, all systems in fault again. It is now Monday afternoon, they have had the car all day and haven't been able to get it to to fault again, what a mess! They are going to keep it for the week, drive it everyday to see if it happens again. Starting to think I might have a lemon on my hands.


Advertisement
 

Attachments

Last edited:

Nobody

Badlands
Well-Known Member
First Name
Matt
Joined
Feb 7, 2020
Threads
27
Messages
525
Reaction score
1,993
Location
Stanwood, WA
Website
www.snowtrek.org
Vehicle(s)
1970 Bronco
Bronco
Badlands
My baby was sitting while I was gone over the weekend, went to start her up today and this happened. Dealer said try jumping it but with all the lights and accessories coming on I don’t think its a dead battery, tried anyways but the tow guy said I need to take it in. Less than 1200 miles.
Maybe try the ol' battery disconnect.
 

Advertisement

Cousin Eddie

Badlands
Well-Known Member
First Name
Jack
Joined
Oct 15, 2020
Threads
27
Messages
374
Reaction score
858
Location
Pennsylvania
Vehicle(s)
Cadillac
Bronco
Badlands
Clubs
 
1634598193892.png
 

BroncoBuckaroo

Badlands
Well-Known Member
First Name
Joe
Joined
Feb 29, 2020
Threads
45
Messages
1,320
Reaction score
1,984
Location
Missouri
Vehicle(s)
2017GT350-SOLD, 2013 Ford Edge, 1969 Torino Cobra
Bronco
Badlands
Clubs
 
My baby was sitting while I was gone over the weekend, went to start her up today and this happened. Dealer said try jumping it but with all the lights and accessories coming on I don’t think its a dead battery, tried anyways but the tow guy said I need to take it in. Less than 1200 miles.















try starting it with fordpass app..I bet it will work
 

Advertisement

icd70

Badlands
Well-Known Member
First Name
Robert
Joined
Sep 9, 2020
Threads
3
Messages
249
Reaction score
646
Location
Indiana
Vehicle(s)
Bronco
Bronco
Badlands
Clubs
 
If you put black electrical tape over all those lights the problem will go away... I read it on the internet...
 

Contact

Big Bend
Well-Known Member
First Name
Randy
Joined
Sep 11, 2020
Threads
0
Messages
624
Reaction score
1,084
Location
Austin, Texas
Vehicle(s)
Bronco Big Bend. FJ Cruiser
Bronco
Big Bend
Clubs
 
seatbelt? chip in key fob bad? maybe try the spare. loose battery terminal cable? My Ram did the same thing after a battery replacement. Tightened cables up and make sure of good conn. and it starts right up.
 
Last edited:

 
Top